Had ik maar...

Stap voor stap naar de juiste profiel- of sectorkeuze

Auteurs: Carine Vos


Je denkt dat techniek lastig is en je kiest voor een andere richting; je gaat voor C&M omdat je denkt dat de overige profielen te moeilijk voor je zijn.

De keuze voor een profiel heeft echter gevolgen, het is vaak een ticket naar een vervolgopleiding , een keuze die de meeste jongeren nog niet overzien. Daarom is het belangrijk dat er op een zo helder mogelijke manier aandacht aan geschonken wordt, op school en thuis.

Met de vragen, opdrachten en oefeningen in dit boek, gerelateerd aan de loopbaancompetenties, kunnen jongeren bepalen waar hun interesses liggen, hebben ze onderzocht wie ze zijn, wat ze leuk vinden, zijn ze zodanig aan het denken gezet dat een gefundeerde keuze gemaakt kan worden. En dan hoeft er echt nog niet definitief voor een beroep gekozen te zijn.
Met dit complete werkboek is iedere leerling in staat een profiel- of sectorkeuze te maken die bij hem of haar past.

Eerder schreef Carine Vos De rest van je leven? Achtergronden, handige tips en opdrachten om een studiekeuze te maken die bij je past.
Kijk voor meer informatie op: De rest van je leven?

Carine Vos (1970) studeerde onder andere bedrijfseconomie en personeelsmanagement. Zij werkte in het bankwezen en als docente en mentor aan enkele WO-, HBO- en MBO-instellingen. In 2009 richtte zij haar eigen praktijk voor studiekeuze en loopbaanbegeleiding op. Hierbinnen ontwikkelde zij haar eigen manier om jongeren de juiste richting te wijzen naar een studie die bij hen past. Haar ervaringen binnen het onderwijs met het kiezen van een verkeerde studie zijn de inspiratie geweest tot het opzetten van deze praktijk.

Alle titels uit de serie Zorg & Onderwijs en de bijbehorende website zijn te vinden op: www.zorgenonderwijs.nl


Van dezelfde auteur is ook verschenen: